Kérdésed van? Hívj minket! +36 20 224 9958

Vagy írj nekünk a info@hedonia.hu e-mail címre.

Meg kell ismerned a bőröd! Végezd el ezt a gyors tesztet!

Miért? 

Mivel a hatékony bőrápolás alapja a saját bőröd ismerete, ezért ez a teszt segít behatárolni, milyen termékekkel érdemes próbálkoznod.

Bőrünk állapota változó, mindig az aktuális állapotot kell figyelembe venned, ami függ; az egészségi állapottól (terhesség), életkortól, évszakoktól, és egyéb környezeti hatásoktól. Valamint; egy rossz/ jó rutintól.

Miben segít?

A bőrtípusod meghatározása, az alaprutin kialakításában segít; a lemosó, a hidratáló, és a fényvédő állagának kiválasztásában. Hiszen egy zsíros bőrön nem nyújt jó érzetet egy nehéz, testes krém, míg a száraz bőrnek szüksége lehet rá. Az hogy milyen a bőrtípusod, nem zárja ki egy termék használatát, bátran próbálkozhatsz. Viszont az elején, jó támpontot adhat egy rutin kialakításához, mivel gyakran az adott bőrtípushoz, adott bőrproblémák tartoznak.

A bőrtípus teszt mindig (kb. 100 éve), a bőrmirigyek váladékképzésének mértékét mutatja meg, szóval ez valójában egy skála a "száraztól" a "túl olajos" bőrig. De mivel ez egy skála, ezért például száraz bőrtípuson belül is van akinek enyhén feszül arcmosás után, és van akinek már viszket, és jól látható a szárazság a bőrén. Eszerint határold be a bőröd.

Kezdjük a tesztet! 

A tesztet végezd reggel, amikor pár óráig nem kensz semmit a bőrödre.

Mosd meg az arcod, langyos vízzel, vagy egy gyengéd arclemosóval. 

Tapogasd meg a bőröd és figyeld meg most, és 1-2 óra elteltével a különbséget.

Ne kenj semmit az arcodra, és várj pár órát.

 Így meg tudod figyelni a bőröd természetes reakcióit. 

 

Pár óra elteltével tapogasd meg a bőröd,

figyeld meg, milyennek érzed.

Folytasd a mondatot: A bőröm.....

 

..... bársonyos érzést nyújt, egészséges a fénye, nem húzódik, és órák elteltével sem fénylik olajosan, egészségesen matt. 

Ezek szerint "normál" a bőrtípusod. Ma már nem igazán találkozunk klasszikus, vagyis "normál" bőrtípussal, de ha a fentieket észlelted a bőrödön, akkor nyugodtan kezeld eszerint.

Milyen bőrproblémák gyötörhetnek? Néha megjelenik egy- egy pattanás, esetleg olykor felbukkan a felszíni vízhiány, de különösebb bőrproblémáid nincsenek. Ez szuper! Kérlek, vigyázz a bőrödre.

Mire van szüksége a bőrödnek!? Számodra a legfontosabb a megelőzés. Légy következetes és használj fényvédőt, hiszen a bőröregedésért 80% -ban a napsugárzás felelős. Vigyázz a bőröd egészségére, tisztítsd kíméletesen, és támogasd hidratálókrémmel. Bátran próbálkozhatsz a termékekkel.

Ezeket a termékeket érdemes kipróbálnod. Kattints ide!

Haladj tovább, és határozd meg a bőrproblémáidat, itt.

..... húzódik, és pár óra elteltével is feszülő érzetet nyújt. Úgy érzem egy arckrém megváltás lenne! Maximum nap végére szokott enyhén zsíros lenni. Olykor viszket, foltokban száraz vagy hámlik. Orcákon könnyen kipirosodik, ha megsimítom, érzem hogy száraz a felülete.

Ezek szerint a Te bőröd alipikus, vagyis száraz, így a faggyútermelés alacsony. Ne keverd össze a vízhiányos, dehidratált bőrrel, amely akár zsíros  bőrtípusnál is előfordulhat és bőrprobléma (ami átmeneti lehet), nem bőrtípus.

Milyen bőrproblémák gyötörhetnek? A Te bőröd számára a legfontosabb a hidratálás, és a védőfunkció támogatása a max fokozaton. Egy rosszul megválasztott rutin, vagy annak a hiánya egyből megmutatkozik rajta. Könnyen lesz érzékeny, de találkozhatsz a rosaceával, és sajnos a ráncok is hamarabb megjelennek.

Mire van szüksége a bőrödnek!? Testesebb, és olajos fázisban gazdagabb hidratáló krémet válassz, valamint krémes és hidratáló lemosókat részesítsd előnyben. A Te bőröd számára szuper hatóanyag, a ceramid, hyaluronsav, pentavitin, az anti-aging hatásért keress argireline szérumot, C-vitaminok közül; válaszd a SAP változatot.

Ezeket a termékeket érdemes kipróbálnod. Kattints ide!

Haladj tovább, és határozd meg a bőrproblémáidat, itt.

 

..... a bőröm sima tapintású, érezhetően olajos, több területen fényesen csillog. Helyenként a pórusaim tágak. Legszívesebben, óránként megmosnám az arcom!

Akkor a Te bőrtípusod szeborreás vagyis zsíros. Ilyenkor a faggyútermelés fokozott, és több zsír termelődik a szükségesnél. Ha tovább vizsgáljuk a bőrt, megkülönböztetünk olajos szeborreás, és korpás szeborreás bőrt (amikor a felszínen száraz, de megdörzsölve megjelenik a zsíros fény az ujjunkon).

Milyen bőrproblémák gyötörhetnek? A leggyakoribb bőrproblémák a pattanások, a mitesszerek ami lehet fehér, vagy fekete. A túlzott faggyútermelődés velejárói lehetnek a tág pórusok is. 

Mire van szüksége a bőrödnek!? Nagy segítségedre lesz a mindennapos rutin kialakítása; ha többé nem tisztítod nyikorgóan szárazra a bőröd, erre a legjobb választás egy kímélő zselés lemosó. És végre elkezded hidratálni egy könnyed hidratálóval, mert a zsíros bőrnek is szüksége van rá. Emellett kutatások által bizonyított hatóanyagokra van szüksége a bőrödnek; mint a niacinamid, és az azealin (PAD). A hidratáláshoz jól jön egy könnyed hialuronos szérum. C-vitaminok közül pedig, a SAP változat lehet neked a legjobb.

Ezeket a termékeket érdemes kipróbálnod. Kattints ide!

Haladj tovább, és határozd meg a bőrproblémáidat, itt.

.....a bőröm, zsíros és száraz is. Az arc egyes területén (gyakran T-vonalban) bőröm olajosan fénylik, a pórusok tágabbak, a többi részen pedig normál, vagy száraz érzetű. Nem tudom eldönteni, mire van szüksége a bőrömnek!

Ezek szerint kombinált a bőrtípusod. Ez a leggyakoribb bőrtípus. Nagyon változó "jelenség", ezért érdemes lehet (ha nagyon problémás a bőr), pontosan meghatározni a területeket, a megfelelő kezelés érdekében.

Milyen bőrproblémák gyötörhetnek? A bőrproblémák teljes tárháza megtalálható egy kombinált bőrön. Az arcod egyes részein szenvedhetsz a hámló, viszkető bőrtől, de ismerős lehet számodra a mitesszerek, és a pattanások is.

Mire van szüksége a bőrödnek!? Jó hír, hogy nem kell a nagy márkák száraz és zsíros bőrre "tervezett" termékei között dilemmáznod, mivel a tudatos bőrápolás szerint, tökéletes átfedést nyújt majd egy hatóanyag mindkét problémádra. Válassz; niacinamide, azealin tartalmú termékeket a problémás területek, hialuronsavas, és egy vizes bázisú ceramidos terméket a száraz területek miatt. Ráncosodó bőrre szuper lehet egy peptides szérum. C-vitaminok közül pedig bármelyikkel próbálkozhatsz.

Ezeket a termékeket érdemes kipróbálnod. Kattints ide!

Haladj tovább, és határozd meg a bőrpoblémáidat, itt.

Gratulálok! Megtetted az első lépést!

Gyerünk, haladj tovább a bőrproblémák meghatározásához. Így eljutsz a célba, ahol már egy szuper bőrápolási rutint is össze tudsz állítani.

Ha a bőröd érzékeny, vagy dehidratált, akkor keresd ezeket a bőrproblémák között, mivel ezek nem a bőrtípusok közé sorolandók. Határozd meg a bőrtípusod, azután haladj tovább a bőrproblémákra.

A teszt után, olvass tovább a tudatos bőrápolás alapjairól, ahol az első lépés ez a teszt volt.