Kérdésed van? Hívj minket! +36 20 224 9958

Vagy írj nekünk a info@hedonia.hu e-mail címre.

Meg kell ismerned a bőröd!

Érdekel a bőrápolás?

Fontos számodra a bőröd állapota?

Sok mindent hallottál már, szuper hatóanyagokról; hyaluronsav, retinol és társai, és sok mindent; olyan anyagokról amik "károsak" SLS, parabének, stb., és még többet olyanokról amik "nem csinálnak" semmit.

Lehetetlen eligazodni, ugye?

Mi ami hatásos, és mi az ami nem?

Mi az amit érdemes kipróbálnod, és mi az amit nem?

A mai kozmetikai ipar világában, a rengeteg információ miatt; két módja van a vásárlásnak "impulzus" vásárlás, vagy tudatos vásárlás. Te hogyan vásárolsz?

Tudnod kell, hogy valós eredményt, és hosszútávú megoldást csakis a tudatosság fog nyújtani. Mint az élet több területén, ha az egészséges működést szeretnénk fenntartani következetesnek kell lennünk. Ma már tudjuk a bőrápolás területén sem megy ez másképp.

Ha szeretnél jól választani, 3 lépésben elindulhatsz ezen az úton.

Ha van kedved, olvasd el ezt a bevezető anyagot, amit azoknak írtam, akik érdeklődnek a hatékony/ tudatos bőrápolás témájáról, de nem tudják hogyan kezdjenek bele.

A tudatos bőrápolás alapjait, és az információk nagy részét; olyan lektorált kutatások, és szakirodalomban elérhető információk adják, melyek általánosan elfogadott tudományos megállapítások, mérési eredmények. 

 

Szia!

Én Molnár Renáta vagyok, termékfejlesztő, a Hedonia és Smartrituals márka alapítója.

Segíteni szeretnék Neked eligazodni a kozmetikumok világában. Hogyan használd a piacon található és az általunk gyártott termékeket úgy, hogy látható, és valóban hatékony legyen a bőrápolásod!

Mi a legjobb tudásunk szerint megalkottuk, viszont Te hozhatod ki belőlük a legtöbbet! 

Hidd el, Én is, mint mindenki végig jártam ezt az utat, amiről fent írok; Én is mindenféle terméket kipróbáltam, majd kezdetben (9 éve) natúrkozmetikumok készítésével kezdtem, mire eljutottam a tudatos bőrápolásban is alapként szolgáló, kutatások által igazolt hatóanyagokig. Mindig is használtam ezen hatóanyagok nagy részét, de a formulázás egészen más volt.

Mint ahogy számodra a rengeteg kozmetikum között kell "jól" választanod, úgy Nekem a milliónyi hatóanyag közül, és hidd el a gyártók is leígérik a csillagokat ha a hatóanyagaikat szeretnék eladni a gyártóknak.

Szóval Nekem ebben, mint ahogy Neked is, egy dolog segít; a tudatosság. Már nem hiszek az eladást szolgáló leírásoknak, csak a szakirodalomnak, és a kutatásoknak.

Ismerd meg Te is a bőröd, ismerd meg a legjobb hatóanyagokat, és kezdj bele a hatékony bőrápolásba!


Ez a tudásanyag elolvasása: kb. 4 perc

Összeírtam Neked a hatékony bőrápolás alapjait, amit több részletben találsz meg, azért hogy olvasható legyen, hiszen ez egy új "tudás" amit meg szeretnél szerezni, rengeteg új infóval.

Kezdd itt! Haladj lépésről, lépésre a számozás szerint, így nem veszhetsz el. :) 

1. Ismerd meg a bőröd! 

A hatékony bőrápolás alapja, hogy megismered a bőröd. Elsőnek meg kell ismerned a bőrtípusod, ami egy alap rutin kialakításához szükséges, majd meg kell határoznod a bőrproblémáidat, ami már egy igazán látványos, komplex rutin kialakításához kell.

1. Végezd el a bőrtípus tesztet, kezdd itt!

2. Azután folytasd a bőrproblémáid meghatározásával, ami segít elindítani az úton, ehhez kattints ide!

Ha megvan a bőrtípusod, és meghatároztad a bőrproblémáidat, tedd fel magadnak a kérdést: mi az a bőrprobléma ami a legjobban zavar? És ha megvan a válasz; arra keresünk elsőként megoldást, ami a legfontosabb számodra, hogy megoldódjon. 

Ez azért is jó, mert így nem kapkodsz majd egyik szérumról a másikra, hanem jól felépített rutinod lesz, amibe majd nyugodtan be tudsz építeni újabb, és újabb terméket a további problémák kezelésére is. Ezzel, kezdődik a tudatosság! :)

Ha nincs kifejezett problémád, akkor bőrtípus szerint tudod kezelni a bőröd, ha nem készítetted még el akkor a segítségedre lesz a teszt. Készítsd el a bőrtípus tesztet.

A bőrtípust, ne keverd össze a bőrproblémákkal, például a vízhiányos, és az érzékeny bőr nem bőrtípus. És ha bőrproblémakkal küzdesz, akkor aszerint kell a rutinod összeállítani, a bőrtípus csak másodlagos lesz, viszont az alap rutint ennek az ismerete adja.

Bőrtípus: Ez az a bőrszerkezet, felépítés, állapot, amit születésünkkor magunkkal hoztunk, ez legfőképpen genetika. De a vele járó bőrproblémák már nem! Ezekre van megoldás, és jól kezelhető problémák. 

Bőrproblémáid: Különböző eredetűek lehetnek; életvitel, ételallergia, stressz stb. Ezek kezelhető problémák, még ha olykor nagyon makacsak is, és a gyökeréig le kell ásni. Kitartó, következetes, tudatos bőrápolás szükséges a megoldáshoz. Idetartozik, például az érzékeny bőr, a vízhiányos bőr, a pigmentfoltok, és a ráncosodás is.

Meghatároztad a problémát amit kezelni szeretnél. Akkor: Rögzítsd magadban a célt! Rögzítsd az adott problémát, és hogy ennek a kezelésének az útján indulsz el, és nem "ugrassz" ha egy csodálatos reklám hihetetlen termékét meglátod. A mantrád: Tudatos vagyok! Tudom mi kell a bőrömnek!

Itt mutatnám be Neked a tudatos bőrápolás egyik alappillérét;  Tudatosan választunk terméket, összetevők alapján, nem a hangzatos csilli-vili reklám alapján!

Miután megismerted a bőröd, és a bőrproblémádra megoldást nyújtó hatóanyagokat, már nem kell a marketing szövegben keresned az igazságot, egyszerűen megnézed az összetevő listát.

De! A kozmetikai ipar piacán a valóban hatóanyaggazdag formulákon megtalálod a hatóanyag nevét a leírásban, és azt hogy hány százalékot tartalmaz az adott termék. Nyugi nem kell a megjegyezhetetlen INCI nevek között keresgélned.

Légy türelmes magadhoz, és figyeld a bőröd. Figyelj a jelzésekre, ha bevezetsz egy új terméket, új hatóanyagot. 

Emiatt is fontos, hogy ne vezess be egyszerre több terméket a rutinodba, hiszen ha bármelyik nem tetszik a bőrödnek, nehezen fogod megtalálni melyikkel is volt probléma. Minden új termék használata előtt végezz bőrtesztett.

Itt, írok bővebben arról mi a jele annak ha érzékeny vagy egy termékre, és hogyan mutatkozik meg hogy ha elsőre erős egy hatóanyag (és "kipattogsz" tőle), de a kezdeti "beszoktatás" után nyugodtan használhatod.