Kérdésed van? Hívj minket! +36 20 224 9958

Vagy írj nekünk a info@hedonia.hu e-mail címre.

Miért kell rutin?

A teljes tudásanyag elolvasása: kb. 33 perc

Az első rész; Miért kell rutin elolvasása: kb. 2perc

A második rész elolvasása; Alap rutin kialakítása: kb. 17 perc

A harmadik rész elolvasása: Profi rutin kialakítása: kb. 14 perc

Miért kell rutin?

Itt mindent megtalálsz, amit általánosan a rutin fogalmáról tudnod kell ahhoz, hogy jól ki tud alakítani, és megkezdhesd az irigylésre méltóan hatékony arcápolást. 

Lehet, hogy benned is felmerült már az a költői kérdés, hogy: "De minek rutin? Miért nem elég 2 nagyon jó termék?"

Gondolkodjunk reálisan (ebben a rohanó világban, nem szoktunk ilyenekbe belegondolni), csoda termék nem létezik (lehet csúcs szuper termékeket készíteni) de olyat ami önmagában minden lépést kivált, és megváltja a világ összes bőrproblémáját - persze kissé túlzásba estem, hogy azt gondolom valaki ezt várja el, de valóban ilyen és ehhez hasonló kozmetikum nem létezik. Tisztítani, csak egy jó lemosó fog tudni. Egy hidratáló lemosó nem fogja kiváltani a hidratálót, csak nem fogja kiszárítani a bőröd (jobb esetben). És egy alapozó ami SPF30 fényvédelemmel rendelkezik, nem fog SPF 30 védelmet nyújtani (mivel, valószínű nem kensz, két ujj hossznyi mennyiséget, az arcodra, ami kb. megfelel a 2mg/cm2-nek), mert a fényvédő csak is akkor fog megfelelően védeni, ha az előírás szerint a megfelelő 2mg/cmmennyiséget kensz belőle.

Egyszerűen ezért van szükséged egy teljes rutinra, ha bőrproblémát szeretnél kezelni, vagy megelőzni, mert a rutinban minden lépésnek megvan a saját feladata, és ezt a feladatot nem végezheti egy termék. (Ez olyan, mint ahogy nem ugyanazzal a szerrel mosogatsz, mint amivel mosod a ruhákat. Pont úgy kell elképzelni, mint a ház takarítását; mindenre megvan a saját eszközöd, a saját kis rutinod.) A legtöbb ember mégis egy krémmel akarja az arcát ápolni, esetleg időnként beszerez egy szérumot, de sajnos ezzel nem fog tudni senki különösebb eredményt elérni.

Egy rutinban minden terméknek meg van a saját funkciója, hogy miben a legjobb. Például egy olajos lemosó sminklemosásban verhetetlen, szóval ha sminkelsz, alap, hogy a rutinod része legyen. Egy arctisztítónak az a dolga, hogy a benne lévő tenzid (van ahol micelláknak hívják), jól belekapaszkodjon a bőrödön lévő napi szennyeződésekbe, leoldja, majd így könnyedén letud öblíteni. A szérumok meg általában nem azért vannak, hogy csak úgy kenjük mert ezt láttuk a legújabb reklámba, vagy mert a barátnődnek nagyon jó, hanem mert hatóanyagban kiemelten gazdagok, ezért bőrprobléma kezelésére használandók, és mivel mindenki bőre egyéni, így a problémák is egyéniek lesznek.